Zgadnij co gotujemy?(32)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Tym razem zwycięzca quizu będzie musiał wykazać się cierpliwością. O wynikach poinformuje bowiem w kolejnym tygodniu gdy będę już Warszawie. Teraz więc proszę rozwiązać trzy zagadki i wysłać odpowiedzi na stały adres czyli internet@polityka.com.pl

Kto pierwszy (a liczą się sekundy rejestrowane przez komputer) przyśle prawidłowe odpowiedzi otrzyma „Kuchnię polską na nowo odkrytą” pióra Barbary Adamczewskiej z autografami nas obydwojga i miłą dedykacją. Dziś zajmiemy się napojeniem spragnionego. No to do roboty.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

1. Co to jest kruszon?
2. Poncz to napój niezbyt w Polsce popularny, a z czego się składa?
3. Sangria to kompot z gruszek czy co innego?

Jeśli sami nie piliście tego wszystkiego, to trzeba sięgnąć po pomoc do encyklopedii. Może to być Encyklopedia sztuki kulinarnej.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj