Zupa fasolowa z torebki (doprawiona)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

torebka zupy fasolowej w proszku (przeznaczonej dla 4 osób), mały por, mała pietruszka, łyżka masła, garść posiekanej natki pietruszki

1. Przyrządzić zupę według przepisu podanego na torebce.

2. Na maśle poddusić pokrajany jak najcieniej por i utartą na tarce pietruszkę.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Izrael kontra Iran. Wielka bitwa podrasowanych samolotów i rakiet. Który arsenał będzie lepszy?

Na Bliskim Wschodzie trwa pojedynek dwóch metod prowadzenia wojny na odległość: kampanii precyzyjnych ataków powietrznych i salw rakietowych pocisków balistycznych. Izrael ma dużo samolotów, ale Iran jeszcze więcej rakiet. Czyj arsenał zwycięży?

Marek Świerczyński, Polityka Insight

3. Dodać do zupy duszone warzywa, posypać natką pietruszki.

Pomysł doprawiania w ten sposób zupy fasolowej zaczerpnięty jest z doskonałej książki Wincentyny Zawadzkiej Kucharka litewska. Tam jednak wymaga się gotowania zupy w zwykły sposób i jako ostatni szlif traktuje się dodanie podduszonych porów i pietruszki. Ten niekłopotliwy dodatek nadaje zupie doskonały smak.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama