Zupa fasolowa z torebki (doprawiona)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

torebka zupy fasolowej w proszku (przeznaczonej dla 4 osób), mały por, mała pietruszka, łyżka masła, garść posiekanej natki pietruszki

1. Przyrządzić zupę według przepisu podanego na torebce.

2. Na maśle poddusić pokrajany jak najcieniej por i utartą na tarce pietruszkę.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Kraj raj

Niemiecka rodzina Porsche-Piech poprzez swoją fundację zbudowała globalne marki samochodów. Polska rodzina – Daniela Obajtka i jego syna – żadnej marki nie buduje, po prostu dzięki prawu o fundacjach nie płaci podatków od zysków, jakie przynoszą 22 nieruchomości oraz udziały w firmie deweloperskiej. Podobnie czyni rodzina Mentzenów. I inne.

Joanna Solska

3. Dodać do zupy duszone warzywa, posypać natką pietruszki.

Pomysł doprawiania w ten sposób zupy fasolowej zaczerpnięty jest z doskonałej książki Wincentyny Zawadzkiej Kucharka litewska. Tam jednak wymaga się gotowania zupy w zwykły sposób i jako ostatni szlif traktuje się dodanie podduszonych porów i pietruszki. Ten niekłopotliwy dodatek nadaje zupie doskonały smak.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama