Deser z serka homogenizowanego

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

pojemnik serka, galaretka w torebce, 1/2 kostki masła, cukier waniliowy, 6 białek, szklanka wody

1. Galaretkę rozpuścić w szklance przegotowanej gorącej wody i ostudzić.

2. Masło rozetrzeć, najlepiej mikserem, z cukrem waniliowym oraz serkiem.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zapomniane smaki

Makaron z truskawkami, który Iga Świątek nazwała smakiem dzieciństwa, stał się globalnym kulinarnym hitem. W Polsce kojarzy się raczej ze smakiem PRL: kuchni siermiężnej, pogrążonej w niedoborach i „przejściowych” trudnościach z zaopatrzeniem.

Joanna Podgórska

3. Białka ubić na sztywną pianę.

4. Wszystkie składniki razem wymieszać. Zastudzić w lodówce.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama