Zupa koperkowa

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(1 porcja) 2 szklanki rosołu drobiowego z kostki, 2 łyżki ryżu, łyżeczka masła, łyżka siekanego kopru, sól, pieprz, sok z cytryny do smaku, 3 łyżki śmietanki 12 %

1. Rozgrzej w garnuszku masło, wsyp ryż i smaż, aż stanie się szklisty.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Apacze dla bogaczy

Wzmacniamy armię o kolejny amerykański symbol, śmigłowce Apacz. Pierwsze wypożyczone egzemplarze właśnie zaczynają lądować w Polsce.

Marek Świerczyński

2. Zalej ryż rosołem i gotuj 15 minut. Jeśli to konieczne, dopraw solą i pieprzem.

3. Dodaj do zupy śmietankę i siekany koper. Nie gotuj, lecz nakryj garnek z wrzącą zupą pokrywą, aby utrzymać ciepło i aby wszystkie smaki się połączyły. Po 5 minutach zupa jest gotowa.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama