Fasolka szparagowa w sosie włoskim

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

? paczki mrożonej fasoli szparagowej, mała cebula, łyżka oliwy, ? (500-gramowej) puszki obieranych konserwowych pomidorów, sól, szczypta ziół prowansalskich

 

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Ostatnie proste

Wygląda na to, że zwrot nastąpił wieczorem 26 marca, gdy w Kanale Zero wywiadu Krzysztofowi Stanowskiemu – który sam kandyduje w wyborach – udzielił rosnący w sondażach lider Konfederacji Sławomir Mentzen.

Wojciech Szacki

1. Odstaw w durszlaku do lekkiego rozmrożenia fasolkę.
2. Rozgrzej w garnku oliwę, dodaj posiekaną cebulę i podduś ją. Kiedy się zeszkli, dodaj pomidory i fasolkę. Gotuj, w miarę potrzeby podlewając wodą.
3. Po 15 minutach dodaj sól i zioła prowansalskie i duś do momentu, kiedy fasola będzie odpowiednio miękka.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj