Jarzynki smażone

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

2 duże marchwie, 2 pietruszki, kalarepa, 4 duże ziemniaki, 2 ogórki, duży seler, 2 jajka, 1/2 szklanki tartej bułki, 2 łyżki mąki, sól, 3/4 szklanki oleju

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Prezydent nie wszystkich Polaków

Pojawił się znikąd i trafił na szczyt. To będzie zapewne najbardziej konfrontacyjna prezydentura ze wszystkich dotychczasowych, której skutkiem może być paraliż państwa. Tylko czy Karol Nawrocki faktycznie jest mocarzem, na jakiego pozuje?

Rafał Kalukin

1. Warzywa obrać, ugotować na wpół miękko w lekko osolonej wodzie i ostudzić.
2. Ugotowane warzywa pokroić na plasterki.
3. Jajka rozbić z 2 łyżkami wody. Plasterki warzyw obtaczać najpierw
w mące, potem maczać w jajku, a na koniec w bułce.
4. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć warzywa z obu stron na złoto.

Do tak przyrządzonych warzyw można podawać jakikolwiek pikantny sos.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama