Jarzynki smażone
(4 porcje)
2 duże marchwie, 2 pietruszki, kalarepa, 4 duże ziemniaki, 2 ogórki, duży seler, 2 jajka, 1/2 szklanki tartej bułki, 2 łyżki mąki, sól, 3/4 szklanki oleju
Piszemy o tym, co ważne i ciekawe
Prezydent nie wszystkich Polaków
Pojawił się znikąd i trafił na szczyt. To będzie zapewne najbardziej konfrontacyjna prezydentura ze wszystkich dotychczasowych, której skutkiem może być paraliż państwa. Tylko czy Karol Nawrocki faktycznie jest mocarzem, na jakiego pozuje?
1. Warzywa obrać, ugotować na wpół miękko w lekko osolonej wodzie i ostudzić.
2. Ugotowane warzywa pokroić na plasterki.
3. Jajka rozbić z 2 łyżkami wody. Plasterki warzyw obtaczać najpierw
w mące, potem maczać w jajku, a na koniec w bułce.
4. Olej rozgrzać na patelni. Smażyć warzywa z obu stron na złoto.
Do tak przyrządzonych warzyw można podawać jakikolwiek pikantny sos.