Pierogi z pomarańczami

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

4 średnie pomarańcze

Ciasto według przepisu podanego powyżej.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Chude lata dla otyłych

Jesteśmy świadkami jednej z największych rewolucji społecznych ostatnich lat. Leki takie jak semaglutyd (Ozempic, Wegovy) lub tirzepatyd (Mounjaro, Zepbound) okazały się – wreszcie? – skuteczne w walce z otyłością. I już zmieniają świat: od półek sklepowych po relacje intymne.

Paweł Walewski

1. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki, usuwając jak najwięcej włókien i pestki.
2. Nakładać na krążki ciasta cząstki pomarańczy, kładąc równą stronę cząstek na środku krążków. Zlepiać starannie brzegi pierogów. Gotować
w dużej ilości wrzącej wody, odcedzić.

Podawać z roztopionym masłem i śmietaną oraz cukrem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama