Pierogi z powidłami

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

1/2 słoiczka powideł śliwkowych, łyżka cukru

Ciasto według przepisu podanego powyżej.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Plan zemsty

Prawica chce wykorzystać osłabione po wyborach morale w obozie władzy, aby ostatecznie pokonać swoich wrogów. Grozi procesami i więzieniem, głosząc dokończenie antyliberalnej rewolucji. To ma być odwet nie tylko na przeciwnikach, ale też na ich wyborcach. Co z tym zrobi druga strona?

Mariusz Janicki

1. Powidła wymieszać z cukrem.
2. Na krążki ciasta nakładać po trochu farszu i zlepiać starannie brzegi pierogów.
3. Gotować w dużej ilości lekko osolonej wody. Odcedzić.

Podawać z roztopionym masłem, śmietaną i cukrem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama