Zupa pomidorowa II

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

marchew, pietruszka, por, seler, 2 cebule, 2 łyżki masła, 5 dużych dojrzałych pomidorów, sól, cukier do smaku

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Żałoba w kabarecie

Dotąd rozśmieszała Polskę, teraz ją zasmuciła. Joanna Kołaczkowska była jasnym punktem sceny kabaretowej bazującej na inteligentnym humorze. Ta era już powoli zmierzcha.

Aleksandra Żelazińska

1. Pokroić marchew, pietruszkę, por i seler oraz cebulę, dodać masła
i dusić pod przykryciem. Po kilku minutach dodać obrane ze skórki pomidory i dalej dusić, mieszając, aby warzywa nie przywarły do dna.
2. Warzywa lekko ochłodzić, zmiksować, dodać 4 szklanki wody, posolić i zagotować.

Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama