Zupa postna „żurek”

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(6 porcji)

2 szklanki startego suchego żytniego chleba, 10 dag rodzynek, 1/2 szklanki cukru, kawałek laski cynamonu, kawałek skórki cytrynowej, 2 szklanki białego wytrawnego wina, 2 szklanki wody

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Żałoba w kabarecie

Dotąd rozśmieszała Polskę, teraz ją zasmuciła. Joanna Kołaczkowska była jasnym punktem sceny kabaretowej bazującej na inteligentnym humorze. Ta era już powoli zmierzcha.

Aleksandra Żelazińska

1. Starty na tarce lub w maszynce do mięsa czerstwy chleb zalać 2 szklankami wody i zagotować.
2. Dodać rodzynki, kawałek cynamonu i skórki cytrynowej, wlać wino i zagotować.

Taki słodki żurek podawano z grzankami z chleba.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama