Zupa ze świeżych ogórków

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(6 porcji)

2 marchwie, pietruszka, por, kawałek selera, cebula, ewentualnie mały świeży lub suszony grzybek, 5 niewielkich zielonych ogórków, łyżka masła, łyżka mąki, szklanka słodkiej śmietanki 12%, 2 żółtka i łyżeczka masła oraz łyżka siekanego koperku, sól

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Nieźle ubezpieczeni

Raporty Biura Bezpieczeństwa PZU na temat doradców stały się podstawą złożenia zawiadomień do prokuratury. Zawierają jeden wspólny wniosek: „Brak jakichkolwiek dowodów na wykonywane działania, zadań czy świadczonej pracy na rzecz PZU SA”. Czy ktoś to rozliczy?

Anna Dąbrowska, Violetta Krasnowska

1. Ugotować wywar z marchwi, pietruszki, selera, pora i cebuli
z 6 szklankami wody.
2. Ogórki obrać ze skórki, pokroić w cienkie plasterki i wraz z łyżką masła udusić, dodając kilka łyżek wody. Kiedy ogórki będą miękkie, posypać je mąką i zmiksować, dodając śmietankę.
3. Połączyć wywar ze zmiksowanymi ogórkami, posolić do smaku, po czym zagotować.
4. Żółtka utrzeć masłem i koperkiem, rozprowadzić wrzącą zupą. Więcej nie gotować.

Do tej zupy podawać można kruche słone francuskie ciastka lub ryż ugotowany na sypko.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama