Żur postny na mleku

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(6 porcji)

1/2 litra żurku, szklanka wody, łyżka mąki, 2 szklanki mleka, szklanka śmietany18%, sól, ząbek czosnku

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Apacze dla bogaczy

Wzmacniamy armię o kolejny amerykański symbol, śmigłowce Apacz. Pierwsze wypożyczone egzemplarze właśnie zaczynają lądować w Polsce.

Marek Świerczyński

1. Zagotować szklankę wody, dodać żurek, zagotować ponownie.
2. Dodać mleko i ząbek czosnku, zagotować.
3. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą i jeszcze raz zagotować, doprawiając do smaku solą.

Ten sam żurek można podawać w wersji postnej z ziemniakami okraszonymi rumianą tartą bułką z masłem lub w wersji nie postnej ze skwarkami.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama