Puree z papryki

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

4 – 6 dużych mięsistych strąków papryki, sól, łyżka masła.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Bóg z ludzką duszą

Rozmowa z Tomaszem Stawiszyńskim, eseistą, pisarzem, filozofem, o potrzebach, tęsknotach i iluzjach, na jakie odpowiadają psychoterapeuci.

Ewa Wilk

1. Oczyścić paprykę usuwając gniazda nasienne z papryki.
2. Ugotować paprykę w osolonej wodzie.
3. Miękką zmiksować i przetrzeć przez sito, aby usunąć resztki skórek.
4. Gorące puree wyłożyć do salaterki, poukładać na wierzchu pokrojone na małe kawałki masło.

Puree z papryki jest dobrym dodatkiem do potraw z ryb i mięs. Można je zjadać także na zimno, doprawione odrobiną pieprzu i soku cytrynowego.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj