Sałatka z pomarańczy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(6 porcji)

4 mięsiste pomarańcze, średnia czerwona cebula, 4 łyżki oliwy z oliwek, pęczek zielonej pietruszki sól, pieprz.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Kwartet solistów

Po przyjęciu wotum zaufania rząd Donalda Tuska kupił sobie parę tygodni spokoju, ale sam premier nie wychodzi z tej operacji wzmocniony. Stracił sporo autorytetu w oczach swoich wyborców, koalicjantów, nawet macierzystej formacji. Czy zdoła jeszcze odwrócić złą passę?

Rafał Kalukin

1. Obrać pomarańcze ze skórki i usunąć białą błonkę. Pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na okrągłym półmisku koliście, jeden plasterek na drugim.
2. Cebulę i natkę posiekać jak najdrobniej, dodać oliwę ubijając (np. widelcem) , doprawić sos pieprzem i solą.
3. Sosem polać pomarańcze i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Sałatka ta doskonale pasuje do mięs, zwłaszcza cielęciny.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama