Sałatka z pomarańczy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(6 porcji)

4 mięsiste pomarańcze, średnia czerwona cebula, 4 łyżki oliwy z oliwek, pęczek zielonej pietruszki sól, pieprz.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Diabeł i raj Katarzyny Gärtner

83-letnia dziś Katarzyna Gärtner, słynna kompozytorka „Małgośki” i wielu innych przebojów, tuła się po domach przyjaciół i stara odzyskać dom, studio oraz swój dorobek artystyczny.

Violetta Krasnowska

1. Obrać pomarańcze ze skórki i usunąć białą błonkę. Pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na okrągłym półmisku koliście, jeden plasterek na drugim.
2. Cebulę i natkę posiekać jak najdrobniej, dodać oliwę ubijając (np. widelcem) , doprawić sos pieprzem i solą.
3. Sosem polać pomarańcze i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Sałatka ta doskonale pasuje do mięs, zwłaszcza cielęciny.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj