Sałatka z pomarańczy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(6 porcji)

4 mięsiste pomarańcze, średnia czerwona cebula, 4 łyżki oliwy z oliwek, pęczek zielonej pietruszki sól, pieprz.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Po debacie w Końskich. Trzaskowski ominął rafę, Nawrocki zabuksował. To był wieczór Hołowni

Kto wygrał? Obstawiam, że po debacie w Końskich wzrosty zauważy Szymon Hołownia. Rafał Trzaskowski tylko odrobił lekcję, a Karol Nawrocki zabuksował w miejscu.

Jan Hartman

1. Obrać pomarańcze ze skórki i usunąć białą błonkę. Pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na okrągłym półmisku koliście, jeden plasterek na drugim.
2. Cebulę i natkę posiekać jak najdrobniej, dodać oliwę ubijając (np. widelcem) , doprawić sos pieprzem i solą.
3. Sosem polać pomarańcze i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

Sałatka ta doskonale pasuje do mięs, zwłaszcza cielęciny.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj