Tagliatelle z serkiem mascarpone

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

35 – 40 dag wstążek tagliatelle, szklanka sera mascarpone, żółtko, sól, biały pieprz do smaku, pół szklanki startego parmezanu.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Diabeł i raj Katarzyny Gärtner

83-letnia dziś Katarzyna Gärtner, słynna kompozytorka „Małgośki” i wielu innych przebojów, tuła się po domach przyjaciół i stara odzyskać dom, studio oraz swój dorobek artystyczny.

Violetta Krasnowska

1. Ser mascarpone wymieszać z żółtkiem i białym pieprzem, ew. dodać nieco soli.
2. Ugotować makaron, odcedzić, gorący wymieszać z serkiem.
3. Podając posypać startym parmezanem.

To niezwykle proste i szybkie danie jest zarazem daniem o świetnym smaku. Wystarczy przecież zaledwie 15 minut i już mamy doskonałą obiadową potrawę.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj