Zielony groszek z pieczarkami

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

15 dag pieczarek, 2 łyżki masła, 50 dag łuskanego młodego groszku lub puszka konserwowego, 2 łyżki śmietany 12-proc., sól.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Diabeł i raj Katarzyny Gärtner

83-letnia dziś Katarzyna Gärtner, słynna kompozytorka „Małgośki” i wielu innych przebojów, tuła się po domach przyjaciół i stara odzyskać dom, studio oraz swój dorobek artystyczny.

Violetta Krasnowska

1. Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki, nie rumieniąc podsmażyć na maśle, lekko posolić.
2. Świeży groszek ugotować w wodzie z odrobiną soli i cukru. Odsączyć. Jeśli używa się groszku konserwowego wystarczy odcedzić z zalewy.
3. Połączyć pieczarki z groszkiem, dodać śmietany, doprawić w miarę potrzeby solą i razem zagrzać.

Groszek z pieczarkami doskonały jest jako dodatek do baranich kotletów ale także wszystkich innych mięs.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj