Zgadnij co gotujemy?(98)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Za trzy tygodnie setka czyli  że od stu tygodni  bawimy się (raz lepiej raz gorzej) w kulinarne zgadywanki. Dzisiaj ponieważ żar panuje na dworze a ja siedzę na werandzie i jestem mocno rozleniwiony, to nie będę się nad Wami pastwił i zadam trzy nietrudne pytania. Nagrodą za prawidłowe odpowiedzi na wszystkie trzy zagadki będzie kolejna wakacyjna książka wydana przez Readers Digest, tym razem dla odprężenia –  kryminalna. Oczywiście  z moją (niestety nie autorów, bo nie mieszkają nad Narwią tylko nad innymi odległymi rzekami)  dedykacją i autografem przysłane na stały adres czyli internet@polityka.com.pl   Oto pytania:

1. Do robienia bigosu, musaki lub innego dania długo duszonego na ogniu wymagane są specjalne garnki – czym się charakteryzują?

2. Czego używa do mieszania dobry kucharz smażąc cokolwiek na swojej wspaniałej patelni?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Lato zaczyna się w maju

Polacy zakochali się w zagranicznym wypoczynku. W tym roku biura podróży spodziewają się rekordowego ruchu. Majówka jest tego dobrym zwiastunem.

Adam Grzeszak

3. Papiloty to loczki zakręcane przez nasze babcie na papierki lub czyste szmatki, a papiloty w kuchni to??

Czekam na dobre odpowiedzi.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj