Cykoria ze śmietaną

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

4 spore cykorie, łyżka masła i łyżka oliwy, sól, pieprz, łyżeczka cukru, szklanka śmietany lub śmietanki 12-proc. 

1. Umyte cykorie podzielić na pojedyncze listki, pokroić je w wąskie paski.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Teraz wrze na Wydziale Psychologii UW. „Ludzie w końcu odważyli się mówić”. Będzie efekt domina?

Po zwolnieniu dyscyplinarnym dziekana Wydziału Nauk Politycznych i Studiów Międzynarodowych prof. Daniela Przastka wrze na Wydziale Psychologii. Wszystko wylało się w ostatnich dniach.

Katarzyna Kaczorowska

2. Na patelni rozgrzać masło i oliwę, wrzucić pokrojoną cykorię i smażyć, aż brzegi paseczków cykorii zaczną się rumienić. Doprawić solą, cukrem i pieprzem

3. Wlać na patelnię śmietanę i dusić potrawę 5-10 minut.
Gdyby potrawa okazała się zbyt mało pikantna, można pokropić ją sokiem cytrynowym.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj