Sałatka zamiast zupy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

4 winne jabłka, 4 łodygi selera naciowego, 20 dag sera cheddar lub według gustu łagodniejszego, na przykład ementalera), sok z połowy cytryny. Na sos winegret: łyżka octu winnego, 3 łyżki oliwy lub oleju, szczypta soli, szczypta cukru, pieprzu i pół łyżeczki musztardy, ew. ząbek czosnku

1. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, skropić sokiem cytrynowym.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Trzaskowski mocno się uaktywnił po przegranych wyborach. Co się za tym kryje? Sprawdzamy

Nie tylko w partii odnotowano wzmożoną aktywność Rafała Trzaskowskiego. Zupełnie jakby kampania trwała i trzeba było zabiegać o głosy wyborców. Sprawdziliśmy, co się za tym kryje.

Malwina Dziedzic, Anna Dąbrowska

2. Łodygi selera posiekać na jak najcieńsze paseczki.
3. Ser pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na jarzynowej tarce.
4. Wszystkie składniki sosu winegret wymieszać w słoiku z zakręcaną pokrywką.
5. Wymieszać składniki sałatki z sosem. Od razu podawać.

Taką sałatkę polecamy na niedzielny obiad zamiast zupy. Jest smakowita, prosta, zawsze się udaje i jest lekka, więc można jako drugie danie podać coś znacznie ?solidniejszego?.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama