Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

4 połówki kurczęcej piersi, 40 dag szpinaku, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, jakakolwiek przyprawa warzywna (np. Vegeta). 

1. Szpinak obrać z szypułek posiekać na dość grube kawałki, czosnek jak najdrobniej posiekać, wymieszać razem, dodać oliwę.
2. Filety poprzekrawać tak, żeby utworzyła się kieszeń, nałożyć w nią szpinak z czosnkiem. Posypać mięso po wierzchu przyprawą. Owinąć szczelnie w kawałki folii.
3. Nagrzać piekarnik do 180 st C i piec w nim filety około pól godziny. Na koniec można otworzyć pakieciki, aby zrumieniły się na wierzchu.
Można także usmażyć mięso na oliwie na patelni, wtedy jednak trzeba kieszeń spiąć wykałaczką.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj