Zgadnij co gotujemy? (1 B)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Do wakacji bawiliśmy się w zgadywanki 140 razy. Teraz  – zgodnie z obietnicą i przypomnieniami przyszłych wygrywających – wznawiam drugą serię zagadek. Zasady są oczywiście takie same. Trzy pytania i trzy prawidłowe odpowiedzi nagradzane są książką z dedykacją. O prawidłowości odpowiedzi decyduje dyktator czyli ten, który dyktuje pytania. Odwołań i reklamacji nie uwzględnia się jak w przyzwoitym sklepie w dawnych czasach.
No to zaczynamy.

W quizie nr 1 B nagrodą jest opisany tu album pt. „Pułtusk”, autorem zdjęć i tekstów jest Grzegorz Hubert Gerek czyli szef pułtuskiej „Gazety Powiatowej”.
A teraz pytania:

1 – Co to jest świeżynka?

2 – Z czego zrobiony jest rejbak?

3 – Moje ulubione grzyby to zielonki a jaką nazwę noszą one w okolicach Pułtuska?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Lato zaczyna się w maju

Polacy zakochali się w zagranicznym wypoczynku. W tym roku biura podróży spodziewają się rekordowego ruchu. Majówka jest tego dobrym zwiastunem.

Adam Grzeszak

Teraz zaczyna się wyścig komputerowy. Kto pierwszy przyśle prawidłowe odpowiedzi na adres: internet@polityka.com.pl  ten otrzyma książkę z pięknymi zdjęciami pięknego miasteczka.

 

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj