Zgadnij co gotujemy? (7 B)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

W tym tygodniu znowu jako nagrodę podsuwam Wam (na przynętę) „Przewodnik Polityki Polska na urlop i weekend”. Kto prawidłowo odpowie na trzy pytania i najszybciej przyśle je na adres internet@polityka.pl ten będzie mógł wędrować po naszym kraju korzystając z podpowiedzianych tras i jadać pod wskazanymi przeze mnie adresami. No to do zabawy:

1 – Gdzie w Polsce mieści się muzeum chleba?

2 – Na wiosnę w porze obfitego poławiania w naszej Wiśle jesiotrów, podaję przepis przyrządzania kawioru, w wyrabianiu którego doszłam do wybornych rezultatów – jaka autorka i kiedy napisała te słowa?

3 – Na krakowskim Rynku obok Wierzynka jest wiele znanych restauracji ale tylko jedna może poszczycić się ponad dwustuletnią historią to… ?

I tym razem chyba nie były to pytania nadmierne trudne. Proszę więc o odpowiedzi, a ja już szykuję kopertę i wzywam pocztmistrza.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Wściekły pies

Picie w Polsce to temat rzeka. Rzeka to zresztą dobra metafora. W zeszłym roku branża zarobiła 50 mld zł. A mówimy o czymś, czego wyprodukowanie kosztuje grosze – mówi Ryszard, od ponad 20 lat związany z branżą alkoholową. Sam jest alkoholikiem, ma ojca alkoholika i żonę alkoholiczkę.

Juliusz Ćwieluch

 

 

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj