Zgadnij co gotujemy?

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

W tym tygodniu nagrodą w quizie jest taka sama książka,  jak ta, którą  wygrała poprzednim razem Stara Żaba. To album Artura Tabora „Kathmandu”. Tym razem jednak pytania nie będą dotyczyć Nepalu lecz innych okolic.

Oto pytania:
1) Kuchnia Chin jest bardzo różnorodna, który region słynie z potraw tak ostrych, że wręcz trudnych do zaakceptowania przez  Europejczyka?

2) Skąd się wzięła nazwa słynnego chińskiego dania podawanego w ulicznych barach – dandan mian  (makaron dandan)?

3) W jakim kraju przysmakiem są gąsienice jedwabnika?

Odpowiedzi proszę przysyłać na adres internet@polityka.com.pl

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zgryz z gryzoniem

Szczury wróciły do największych miast świata. Służy im fatalne zarządzanie, ocieplenie klimatu i postępująca betonoza. Wstręt do nich uzasadnia skalę zadawanego im okrucieństwa.

Jędrzej Winiecki

Jak zwykle kto pierwszy ten lepszy. Trzy prawidłowe odpowiedzi umożliwią wysłanie nagrody. Czekam na nie i żegnam do następnego quizu!

 

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj