Zgadnij co gotujemy?

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

 

Dziś nagrodą  jest… nie, tym razem nie  książka lecz coś, co się Wam bardzo przyda w kuchni. To fartuch jaki noszą profesjonalni szefowie kuchni, osłaniający całą sylwetkę i chroniący ubranie przed plamami tłuszczu lub kroplami sosów. Mam taki sam i jestem z niego zadowolony. Mogę dodać, że fartuch jest  ozdobiony napisami na cześć śledzia. Aby go otrzymać trzeba jak zwykle szybko odpowiedzieć na trzy pytania:

1. Polscy szefowie kuchni także piszą książki. Wymień trzy dzieła kulinarne pióra głośnych i znanych kucharzy z naszego kraju.

2.Kto jest autorem przepisu na słynne turnedo, na którym leży na wierzchu kawałek pysznej trufli?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Lato zaczyna się w maju

Polacy zakochali się w zagranicznym wypoczynku. W tym roku biura podróży spodziewają się rekordowego ruchu. Majówka jest tego dobrym zwiastunem.

Adam Grzeszak

3. A kto opracował przepis na najsłynniejsze chyba danie kuchni rosyjskiej boeuf stroganow?

Kto pierwszy przyśle prawidłowe odpowiedzi na adres internet@polityka.com.pl ten otrzyma niezbędny w pracy kucharskiej fartuch. Powodzenia.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj