Zgadnij co gotujemy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

 

Dziś nagrodą jest książka gwiazdy kuchni brytyjskiej Nigela Slatera pt. „Tost Historia chłopięcego głodu”. Pisałem o tej książce dość krytycznie. Nie jest ona jednak pozbawiona  wartości, ma sporą grupę czytelników i nawet powstał film na jej podstawie. Dlatego też przeznaczam ją na nagrodę w quizie.
A oto pytania, na które trzeba odpowiedzieć, by książka trafiła pod wskazany adres:

1. W której części Wielkiej Brytanii hotch-potch uznawane jest za danie narodowe ?

2. Do słynnego christmas plum pudding dodaje się kilka gatunków alkoholu; wymień choć  dwa z nich?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Bóg z ludzką duszą

Rozmowa z Tomaszem Stawiszyńskim, eseistą, pisarzem, filozofem, o potrzebach, tęsknotach i iluzjach, na jakie odpowiadają psychoterapeuci.

Ewa Wilk

3. Z  jakiego mięsa robiona jest oxtail soup?

Teraz proszę o szybkie wysłanie odpowiedzi na znany adres czyli internet@polityka.com.pl  i dziełko zostanie wyekspediowane pod wskazany adres.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj