Zgadnij co gotujemy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Dziś do wygrania książka, którą prezentowałem tu pięć dni temu: „Gotujemy z 5 składników” wydana przez Readers Digest. Nie będę powtarzał komplementów pod adresem wydawcy, tłumaczki i redaktorek, bo kto ciekaw to może zajrzeć do tamtego wpisu. Dziś należy tylko wytężyć siły i znaleźć odpowiedzi na podsunięte pytania. A potem można będzie się popisywać nowymi daniami i to niebanalnymi. W dodatku 200 przepisów z tej książki da satysfakcję miłośnikom różnych kuchni i różnorakich diet. Nie zapomniano także i o wegetarianach.
Teraz jak zwykle należy szybko wysłać odpowiedzi na adres internet@polityka.com.pl  (jeśli to pierwszy raz, to proszę o adres pocztowy niezbędny w przypadku wygranej) i czekać na ogłoszenie zwycięzcy.

 A oto pytania:

1.Co kryje się za nazwą tandoori?
2.Co to jest tapenada?
3.W Tajlandii popularna jest pasta massaman, co wchodzi w jej skład?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Lato zaczyna się w maju

Polacy zakochali się w zagranicznym wypoczynku. W tym roku biura podróży spodziewają się rekordowego ruchu. Majówka jest tego dobrym zwiastunem.

Adam Grzeszak

Teraz proszę o szybkie wysłanie odpowiedzi tu: internet@polityka.com.pl  i książka  zostanie wyekspediowana pod wskazany adres.

I teraz nastapi wakacyjna przerwa zagadkowa. Do quizów wrócę dopiero jesienią.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj