Flaczki z drobiowych żołądków

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

1 kg żołądków drobiowych, 2 opakowania mrożonej, krojonej włoszczyzny, gotowa przyprawa do flaków, Vegeta do smaku, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz

1. Żołądki oczyścić z pozostałości tłuszczu, umyć, zalać 4 szklankami wody,
dodać przyprawę vegeta i gotować około godziny. Wyjąć łyżką cedzakową i wystudzić żołądki, wywar pozostawić.
2. Wystudzone żołądki pokroić w paski, dodać do bulionu, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie, wlać jeszcze 2 szklanki wody i znów gotować godzinę. Po upływie tego czasu dodać włoszczyznę, przyprawę do zup i, jeśli trzeba, jeszcze Vegety, gotować wszystko razem dotąd, dopóki żołądki nie będą miękkie.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama