Zgadnij co gotujemy? (9 B)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Dziś to pewnie będzie poranny ruch na blogu. W szranki staje pani Lucyna. A właściwie jej „Obiady” i to w liczbie 365. I do tego pięknie wznowione przez Nowy Świat, madrze opracowane i efektownie zilustrowane. A by otrzymać tomisko w twardej oprawie trzeba dobrze odpowiedzieć na trzy pytania (a co znaczy „dobrze” to decyduję ja!) i przysłać je tu: internet@polityka.pl


Oczywiście należy mieć refleks rewolwerowca i szybki komputer. A oto dzisiejsze pytania:

1- Dlaczego smakosze tak wysoko cenili kwiczoły i czy są one nadal dostępne na rynku?

2- Co to takiego – miszkulancja?

3-  Francuski Inżynier, Polak z pochodzenia, był także słynnym smakoszem i autorem głośnej książki gastronomicznej, którą wydał (100 lat temu) pod pseudonimem – jaki to pseudonim i jaki tytuł książki?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Teraz wrze na Wydziale Psychologii UW. „Ludzie w końcu odważyli się mówić”. Będzie efekt domina?

Po zwolnieniu dyscyplinarnym dziekana Wydziału Nauk Politycznych i Studiów Międzynarodowych prof. Daniela Przastka wrze na Wydziale Psychologii. Wszystko wylało się w ostatnich dniach.

Katarzyna Kaczorowska

Komputery już furkoczą, klawiatura stuka. Maile lecą w kosmos. A ja czekam i listonosza mam pod ręką. Pani Ćwierczakiewiczowa zmieni właściciela.

 

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj