Zgadnij co gotujemy?

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Dziś nagroda rzeczowa czyli granatowy fartuch kucharski, w którym występowałem podczas pieczenia najdłuższej pizzy świata. Na szczęście ja brałem udział w przedbiegach i piekłem całkiem zwykła małą pizzę a nie to gargantuiczne, kilometrowe okropieństwo. Moja pizza była wręcz mała i nazywała się topolino czyli myszka. Podobała się bardzo i smakowała takoż. Oto (niemal namacalny) dowód.

Teraz pytania:

 

1.Jak nazywa się mistrz przyrządzający przepyszne placki czyli pizze ?

 

2.W jakich kolorach musi być prawdziwa pizza Margherita i skąd ta nazwa ?

 

3. Liguryjski placek nieco przypominający pizzę nazywa się… ?

 

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

Zapraszam do komputerów. Odpowiedzi zaś należy wysłać na znany stały adres czyli: internet@polityka.com.pl   O przyznaniu nagrody rozstrzygnie czas dotarcia, prawidłowość odpowiedzi  i sympatia  szefa komisji sędziowskiej! Powodzenia.

 

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj