Zgadnij co gotujemy?

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Jeszcze nie przyjechała z drukarni nasza nowa książka zatytułowana „Kuchnia w kawalerce i w apartamencie”, której wydawcą jest Tomasz Raczek i jego zespół zgromadzony w Instytucie Wydawniczym Latarnik im. Zygmunta Kałużyńskiego. Może uda się ją ogłosić nagrodą w quizie za dwa tygodnie. Dzisiaj walczycie o ostatni już w moim posiadaniu zestaw map turystycznych naszych sąsiadów i przewodnik po zamkach polskich napisany przez Joannę i Artura Podgórskich – dziennikarzy „Polityki”.

Oto dzisiejsza porcja pytań:

1 – Co to są ruchanki i skąd pochodzą ?

2 – A tartianyki z masłem skąd pochodzą i co to takiego?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Pasożyty z patożycia

Mogłoby się wydawać, że TikTok to kilkunastosekundowe rolki, które młodzi nałogowo scrollują. Ale są tam również kilku-, a nawet kilkunastogodzinne live’y, na których z pozoru nic się nie dzieje. I to one są kluczowe. Tam się zarabia, buduje pozycję, rekrutuje zwolenników.

Agnieszka Sowa

3 – Kotlet mielony z wieprzowiny i śledzia nazywa się … i pochodzi z kuchni…  ?

Proszę szybko łapać mysz w rękę i wysyłać dobre odpowiedzi na adres: internet@polityka.pl   Kto pierwszy ten lepszy i nagroda będzie jego.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj