Zgadnij co gotujemy?(46)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

Znowu nadeszła środa więc pora na zagadki kulinarne. Bawimy się aczkolwiek nie całkiem bezinteresownie. Ja – bo mam nadzieję, że dzięki naszym książkom przeznaczonym na nagrody większa liczba blogowiczów weźmie udział w quizie; wy – bo, jak sądzę, macie nadzieję na wygraną i płynące z niej korzyści w kuchni. Tym razem zaś nagrodą będzie książka Barbary Adamczewskiej „W kuchni babci i wnuczki” wydana przez Nowy Świat. Książka  będzie opatrzona autografami naszej spółki małżeńsko-autorskiej i stosowną dedykacją.
Trzeba więc spieszyć się z odpowiedzią. Kto pierwszy przyśle trzy prawidłowe odpowiedzi ten zostanie zwycięzcą zgadywanki.

Wysyłać należy na adres: internet@polityka.com.pl

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Ostatnie proste

Wygląda na to, że zwrot nastąpił wieczorem 26 marca, gdy w Kanale Zero wywiadu Krzysztofowi Stanowskiemu – który sam kandyduje w wyborach – udzielił rosnący w sondażach lider Konfederacji Sławomir Mentzen.

Wojciech Szacki

A oto dzisiejsze pytania:
1. Co to jest orkisz?
2. Czy szponder to garnek czy przyrząd kucharski?
3. Moskaliki pieczone to potrawa kuchni rosyjskiej, ukraińskiej czy jeszcze innej?

I to już wszystko. Teraz proszę zajrzeć do ksiązki kucharskiej lub encyklopedii i szybko zasiąść do komputera. Czekam ja i pan listonosz.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj