Zgadnij co gotujemy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

 Rok 2012 – jaki będzie w sporym stopniu zależy od nas samych. Aby był radosny, bo ciekawy będzie bez wątpienia i naszej pomocy, powinniśmy sobie nawzajem sprawiać jak najwięcej przyjemności. Dlatego też i tę rubrykę zgadywanek zaczynam od nagrody, która na pewno zachęci wielu do uczestnictwa w zabawie. Dziś bowiem nagrodą jest „Dziennik, lata 1962 – 1969” Sławomira Mrożka. Wystarczy – jak zwykle – odpowiedzieć na trzy pytania i wysłać je na adres internet@polityka.com.pl  Oto pytania:

1. Z jakiego regionu pochodzi sernik ziemniaczany czyli galosz?

2. Wiedeń miał wielki wpływ na krakowską kuchnię, nie dziwi więc, że dwa najsłynniejsze desery noszą tu nazwiska słynnych cukierników znad Dunaju; jakie?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Teraz wrze na Wydziale Psychologii UW. „Ludzie w końcu odważyli się mówić”. Będzie efekt domina?

Po zwolnieniu dyscyplinarnym dziekana Wydziału Nauk Politycznych i Studiów Międzynarodowych prof. Daniela Przastka wrze na Wydziale Psychologii. Wszystko wylało się w ostatnich dniach.

Katarzyna Kaczorowska

3. Z czego robiona jest maczanka?

Teraz proszę o szybkie wysłanie odpowiedzi i grube tomisko wspomnień, urodzonego w małopolskim Borzęcinie dramaturga, zostanie wyekspediowany pod wskazany adres.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj