Zgadnij co gotujemy

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

 Dziś do wygrania książka, autora znanego czytelnikom „Polityki” i nie tylko im. Krzysztof Mroziewicz jest wybitnym publicysta i reporterem, znawcą tematyki zagranicznej, zwłaszcza Ameryki Łacińskiej i subkontynentu indyjskiego. A książka przeznaczona na nagrodę to „Fidelada” czyli relacje z wielu i wielotygodniowych pobytów na Kubie. To bardzo ciekawa lektura.

Jak zwykle należy szybko wysłać odpowiedzi na adres internet@polityka.com.pl  (jeśli to pierwszy raz, to proszę o adres pocztowy niezbędny w przypadku wygranej) i czekać na ogłoszenie zwycięzcy.

 A teraz pytania:

 1.Jednym z najpopularniejszych sosów kuchni latynoskiej ( w tym i kubańskiej) jest Ti-Malica, co wchodzi w skład tego sosu ?

2.Typowym daniem kubańskim jest moros y cristianos czyli maurowie i chrześcijanie, co to takiego?

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Izrael kontra Iran. Wielka bitwa podrasowanych samolotów i rakiet. Który arsenał będzie lepszy?

Na Bliskim Wschodzie trwa pojedynek dwóch metod prowadzenia wojny na odległość: kampanii precyzyjnych ataków powietrznych i salw rakietowych pocisków balistycznych. Izrael ma dużo samolotów, ale Iran jeszcze więcej rakiet. Czyj arsenał zwycięży?

Marek Świerczyński, Polityka Insight

3.Równie popularnym daniem na Kubie jest ropa vieja, brzmi to po polsku okropnie ale pysznie smakuje, jakie to danie?

 Teraz proszę o szybkie wysłanie odpowiedzi tu: internet@polityka.com.pl  i książka  zostanie wyekspediowana pod wskazany adres.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj