Surówka z kiszonej kapusty

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

30 dag kiszonej kapusty, cebula dymka lub łyżka siekanego szczypiorku, marchewka, 2 łyżki oliwy lub oleju, łyżeczka cukru

1. Kapustę dobrze posiekać nożem.
2. Marchew obrać i zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.
3. Cebulę posiekać wraz ze szczypiorem.
4. Kapustę, marchew i cebulę dokładnie wymieszać wraz z olejem lub oliwą, dodać do smaku cukier i odstawić na godzinę.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Niepoczytalni?

Stan umysłu Mieszka R., sprawcy okrutnego zabójstwa na UW, może być zupełnie inny, niż wskazują wycinkowe relacje internetowych serwisów. Przy okazji pojawiło się pytanie, gdzie przebiega granica poczytalności sprawcy, od czego zależy kara za zbrodniczy czyn.

Joanna Cieśla

Surówka z kiszonej kapusty w wielu domach była i jest tradycyjnym dodatkiem towarzyszącym smażonej rybie w postne dni. Doskonała, zdrowa i łatwa w przygotowaniu jest ulubioną surówką wielu osób. Niektórzy dodają do niej także starte na tarce kwaśne jabłko. Do przyprawienia można użyć również łyżki majonezu.
Ogórki to kolejne bardzo lubiane warzywo, jadane w Polsce w różnych postaciach.
Zjadamy je na surowo, w postaci mizerii, jako ogórki małosolne, kwaszone i marynowane.

Ogórki kiszone i małosolne to polskie specjalności ? zwłaszcza te ostatnie są łatwe do przygotowania, a jednocześnie pachną prawdziwą polską kuchnią.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj