Zupa fasolowa z torebki (doprawiona)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

torebka zupy fasolowej w proszku (przeznaczonej dla 4 osób), mały por, mała pietruszka, łyżka masła, garść posiekanej natki pietruszki

1. Przyrządzić zupę według przepisu podanego na torebce.

2. Na maśle poddusić pokrajany jak najcieniej por i utartą na tarce pietruszkę.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Marzenie upadło. Czy gwiezdny czas Trzaskowskiego w polityce właśnie dobiegł końca?

Chciał to zrobić wreszcie po swojemu, chociaż paradoksalnie wcale nie był sobą. Rafał Trzaskowski przegrał drugie z rzędu wybory prezydenckie i wątpliwe, by dostał kolejną taką szansę. Czy to schyłek kariery polityka, który jeszcze niedawno uchodził za najatrakcyjniejszą postać w swoim obozie?

Rafał Kalukin

3. Dodać do zupy duszone warzywa, posypać natką pietruszki.

Pomysł doprawiania w ten sposób zupy fasolowej zaczerpnięty jest z doskonałej książki Wincentyny Zawadzkiej Kucharka litewska. Tam jednak wymaga się gotowania zupy w zwykły sposób i jako ostatni szlif traktuje się dodanie podduszonych porów i pietruszki. Ten niekłopotliwy dodatek nadaje zupie doskonały smak.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj