Zupa fasolowa z torebki (doprawiona)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

torebka zupy fasolowej w proszku (przeznaczonej dla 4 osób), mały por, mała pietruszka, łyżka masła, garść posiekanej natki pietruszki

1. Przyrządzić zupę według przepisu podanego na torebce.

2. Na maśle poddusić pokrajany jak najcieniej por i utartą na tarce pietruszkę.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Z życia Żabki

W Polsce jest już 12 tys. Żabek, ciężko wyjść z domu i żadnej nie zobaczyć. Ale co widać w nich od środka? Aby się o tym przekonać, sam zatrudniłem się w jednej z nich.

Zbigniew Borek

3. Dodać do zupy duszone warzywa, posypać natką pietruszki.

Pomysł doprawiania w ten sposób zupy fasolowej zaczerpnięty jest z doskonałej książki Wincentyny Zawadzkiej Kucharka litewska. Tam jednak wymaga się gotowania zupy w zwykły sposób i jako ostatni szlif traktuje się dodanie podduszonych porów i pietruszki. Ten niekłopotliwy dodatek nadaje zupie doskonały smak.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama