Zupa fasolowa z torebki (doprawiona)

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

torebka zupy fasolowej w proszku (przeznaczonej dla 4 osób), mały por, mała pietruszka, łyżka masła, garść posiekanej natki pietruszki

1. Przyrządzić zupę według przepisu podanego na torebce.

2. Na maśle poddusić pokrajany jak najcieniej por i utartą na tarce pietruszkę.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

3. Dodać do zupy duszone warzywa, posypać natką pietruszki.

Pomysł doprawiania w ten sposób zupy fasolowej zaczerpnięty jest z doskonałej książki Wincentyny Zawadzkiej Kucharka litewska. Tam jednak wymaga się gotowania zupy w zwykły sposób i jako ostatni szlif traktuje się dodanie podduszonych porów i pietruszki. Ten niekłopotliwy dodatek nadaje zupie doskonały smak.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj