Zupa cytrynowa

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(1 porcja) ok. 30 dag cielęciny, marchew, pietruszka, kawałek selera, por, cebula, sól, kilka ziaren pieprzu, 3 szklanki wody lub 1 ? szklanki rosołu drobiowego z kostki, ? cytryny, ? szklanki ugotowanego ryżu, sól, 3 łyżki śmietanki 12 %, łyżeczka koperku

1. Jeżeli gotujesz rosół z cielęciny (mięso może się stać doskonałym drugim daniem, patrz przepis na ?Potrawkę z cielęciny lub „kurczaka?), nastaw mięso wraz z warzywami i gotuj, aż będzie miękkie, a płyn w połowie wyparuje. Pod koniec posól.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Teraz wrze na Wydziale Psychologii UW. „Ludzie w końcu odważyli się mówić”. Będzie efekt domina?

Po zwolnieniu dyscyplinarnym dziekana Wydziału Nauk Politycznych i Studiów Międzynarodowych prof. Daniela Przastka wrze na Wydziale Psychologii. Wszystko wylało się w ostatnich dniach.

Katarzyna Kaczorowska

2. Do bardzo gorącego rosołu z kostki lub wywaru z cielęciny dodaj możliwie gorący ugotowany ryż oraz łyżkę soku z cytryny i kawałek skórki. Nakryj garnek pokrywką i poczekaj 10 minut, aby smaki wzajemnie się przeniknęły.

3. Do zupy wlej śmietankę, dodaj koperek i podawaj.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj