Placuszki z chałki

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

6 plasterków chałki (może być czerstwa), 1 ? szklanki mleka, 2 jajka, ? szklanki oleju lub oliwy do smażenia; jako dodatek: łyżka cukru pudru lub dżem z gorzkich pomarańczy

 

1. Na patelni rozgrzej oliwę lub olej.

2. W płaskim naczyniu rozbij jajka z mlekiem i poukładaj kromki chałki. Po minucie przewróć je na drugą stronę, aby wchłonęły cały płyn.

3. Układaj namoczone kromki na patelni i smaż z obu stron na rumiano.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

4. Gotowe placuszki posyp cukrem pudrem lub połóż na nich odrobinę dżemu.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj