Zupa jarzynowa z topionym serem

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

włoszczyzna (marchew, pietruszka, mały por, kawałek selera, mała cebula), 2 (10-dekagramowe) kremowe serki topione (ementaler, tylżycki), 2 kostki rosołowe, 4 szklanki wody, garść makaronu krajanki lub innego drobnego, śmietana, sól, pieprz, natka pietruszki, koperek

1. Umytą, obraną i opłukaną włoszczyznę zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach, wrzucić do rosołu przygotowanego z kostki i gotować.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

2. Kiedy jarzyny będą miękkie, dodać suchy makaron i ugotować. Następnie dodać serek, uprzednio rozpuszczony w części wywaru, zagotować. Po odstawieniu z ognia doprawić śmietaną, nie gotować.

3. Przed podaniem wrzucić do zupy garść posiekanego koperku i natki pietruszki. Zupa jest aromatyczna, szybka do przygotowania, warzywa nabierają w niej zupełnie nowego smaku.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj