Barszcz z suszonych buraków

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

10 dag suszonych buraków, suszony grzyb, nieduża cebula, ząbek czosnku, kostka rosołowa, sól, cukier, kilka ziarnek pieprzu, cytryna

1. Umyty suszony grzyb zagotować z 4 szklankami wody, pokrojoną na cząstki cebulą, ziarnkami pieprzu i rosołową kostką.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Konkurs pełen zaskoczeń

Drugi etap zakończył się kwalifikacją trójki Polaków, ale też wieloma kontrowersjami. Nowością na 19. Konkursie Chopinowskim jest to, że zaskakiwani są wszyscy: i publiczność, i jurorzy.

Dorota Szwarcman

2. Dodać suszone buraki i dolać jeszcze 2 szklanki wody. Gotować aż buraki spęcznieją, około 5 minut od zagotowania. Przecedzić zupę przez durszlak.

3. Czysty barszcz doprawić przekrojonym ząbkiem czosnku, solą, sokiem z cytryny i cukrem. Tak przyrządzony barszcz można doprawić także śmietaną.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama