Barszcz z suszonych buraków

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

10 dag suszonych buraków, suszony grzyb, nieduża cebula, ząbek czosnku, kostka rosołowa, sól, cukier, kilka ziarnek pieprzu, cytryna

1. Umyty suszony grzyb zagotować z 4 szklankami wody, pokrojoną na cząstki cebulą, ziarnkami pieprzu i rosołową kostką.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Śledztwo „Polityki”. Anżelika, tajny agent i dziwny wyjazd na Kubę. Nowe kulisy zniknięcia opozycjonistki

Czy Aleksiej Witalewicz Łobiejew i Anżelika Mielnikawa znali się wcześniej? Czy ich spotkanie na Kubie było grą operacyjną służb? Jaka była rola Oksany Sawczenko? Umawiała córkę z agentem czy była kimś w rodzaju zakładniczki?

Paweł Reszka, Timur Olevskiy, Evgenia Tamarchenko

2. Dodać suszone buraki i dolać jeszcze 2 szklanki wody. Gotować aż buraki spęcznieją, około 5 minut od zagotowania. Przecedzić zupę przez durszlak.

3. Czysty barszcz doprawić przekrojonym ząbkiem czosnku, solą, sokiem z cytryny i cukrem. Tak przyrządzony barszcz można doprawić także śmietaną.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj