Babka z dżemem

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

10 łyżek cukru, 10 łyżek mąki, 10 łyżek mleka, 3 jajka, 3 łyżki kakao, 1/2 kostki masła lub margaryny, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, olejek rumowy lub arakowy, 25 dag dżemu, łyżka masła lub margaryny do wysmarowania formy i łyżka tartej bułki

1. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać przesianą mąkę, sodę, kakao wymieszane z mlekiem, roztopioną margarynę, dżem i wszystko dobrze wymieszać.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Na jakie koncerty pójdziemy w 2026? Sezon będzie mocny, ruszył wyścig po bilety

Lato się skończyło, a już trzeba snuć muzyczne plany na przyszły rok. 2026 zapowiada się jako jeden z najmocniejszych sezonów w historii rodzimego rynku koncertowego. Polska będzie gościć zarówno ikony sprzed dekad, jak i artystów, którzy dziś wyznaczają światowe trendy.

Jakub Knera

2. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta i lekko wymieszać. Wlać ciasto do wysmarowanej tłuszczem, posypanej tartą bułką formy.

3. Piec ?na oko?, sprawdzając ciasto patykiem, gdy suchy ? ciasto gotowe.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama