Zupa szczawiowa

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

porcja włoszczyzny bez kapusty, 30 dag szczawiu, 1/2 szklanki śmietany, średnia cebula, łyżka masła, łyżka mąki, 3 jajka na twardo, 6 szklanek wody

1. Ugotować wywar z włoszczyzny.

2. W rondlu udusić na maśle posiekany drobno lub zmielony szczaw z pokrojoną drobno cebulą.

3. Przecedzić wywar do szczawiu i zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką, posolić i zagotować.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Braun nie piłuje pazurów. Jaki jest, każdy widzi. Skąd tak dobry wynik wyborczy?

Pierwsze spekulacje na temat sporego niedoszacowania prawicowego radykała w sondażach zaczęły krążyć w piątek rano. Ale nikogo, kto obserwuje polskie społeczeństwo, czwarte miejsce Grzegorza Brauna nie powinno dziwić.

Mateusz Mazzini

4. Podawać z połówkami jajek na twardo.

Zupę tę można przygotować z przecieru szczawiowego sprzedawanego w słoikach, wówczas przecier rozprowadza się w wywarze z jarzyn lub w rosole z kostki, dodaje łyżkę masła i zaprawia śmietaną.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj