Surówka z czerwonej kapusty

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

mała główka czerwonej kapusty, szczypiorek, 2 łyżki oliwy lub oleju, 3 łyżki soku cytrynowego, 2 łyżki wody, łyżka musztardy, sól, pieprz, łyżka cukru

1. Umytą kapustę poszatkować na cienkie paseczki i posolić, posypać posiekanym szczypiorkiem.

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Burza w szklance matchy

Globalna kariera tej zielonej herbaty przerodziła się w manię. Japończycy z rosnącą niechęcią patrzą na obcych, którzy profanują ich narodowy skarb.

Paulina Wilk

2. Po 1/2 godz. zalać sosem przygotowanym z oleju lub oliwy, musztardy, wody, cukru i pieprzu ? dobrze wymieszać.

Najlepsza jest ta surówka z młodej czerwonej kapusty w porze letniej. Podaje się ją do potraw z ciemnych mięs, znakomita jest do kaczki.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama