Kurczak z owocami i bakaliami
4 pojedyncze filety z piersi kurczaka, mandarynka, pomarańcza, jabłko, 2 suszone morele, 2 suszone śliwki, łyżka rodzynek, ? łyżeczki przyprawy curry, 3 łyżki sosu sojowego, sól, pieprz.
1. Filety z kurczaka pokroić na płaskie kotlety., posypać solą i pieprzem, oraz proszkiem curry.
2. Mandarynkę i pomarańczę podzielić na cząstki, jabłko w ósemki, cebulę w cieniutkie krążki.
3. Do garnka lub żaroodpornego naczynia z pokrywą włożyć mięso ,na nim ułożyć cząstki mandarynki i pomarańczy , jabłko, cebulę oraz pozostałe ,pokrojone w paski suszone owoce i rodzynki. Pokropić sosem sojowym.
Piszemy o tym, co ważne i ciekawe
Niepoczytalni?
Stan umysłu Mieszka R., sprawcy okrutnego zabójstwa na UW, może być zupełnie inny, niż wskazują wycinkowe relacje internetowych serwisów. Przy okazji pojawiło się pytanie, gdzie przebiega granica poczytalności sprawcy, od czego zależy kara za zbrodniczy czyn.
4. Pod przykrywką zapiekać 45 minut w temperaturze do 200 st C.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.