Zupa pieczarkowa kremowa

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

20 dag pieczarek, 2 duże cebule, łyżka masła, łyżka mąki, sól, pieprz, szklanka śmietany

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Niepoczytalni?

Stan umysłu Mieszka R., sprawcy okrutnego zabójstwa na UW, może być zupełnie inny, niż wskazują wycinkowe relacje internetowych serwisów. Przy okazji pojawiło się pytanie, gdzie przebiega granica poczytalności sprawcy, od czego zależy kara za zbrodniczy czyn.

Joanna Cieśla

1. Pieczarki umyć, osuszyć i posiekać.
2. Masło rozpuścić, dodać posiekane pieczarki i dusić, stale mieszając, aby się nie zrumieniły.
3. Do pieczarek dodać pokrojoną w krążki cebulę i dalej dusić, aż wszystko zmięknie, w razie potrzeby dodając łyżkę wody.
4. Posypać pieczarki i cebulę mąką i lekko podsmażyć.
5. Pieczarki z cebulą ostudzić, zmiksować, dodać 3 szklanki wody, sól
i pieprz. Zagotować.
6. Do gorącej zupy dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.

Podawać z grzankami lub makaronem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj