Zupa pieczarkowa kremowa

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

20 dag pieczarek, 2 duże cebule, łyżka masła, łyżka mąki, sól, pieprz, szklanka śmietany

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

1. Pieczarki umyć, osuszyć i posiekać.
2. Masło rozpuścić, dodać posiekane pieczarki i dusić, stale mieszając, aby się nie zrumieniły.
3. Do pieczarek dodać pokrojoną w krążki cebulę i dalej dusić, aż wszystko zmięknie, w razie potrzeby dodając łyżkę wody.
4. Posypać pieczarki i cebulę mąką i lekko podsmażyć.
5. Pieczarki z cebulą ostudzić, zmiksować, dodać 3 szklanki wody, sól
i pieprz. Zagotować.
6. Do gorącej zupy dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.

Podawać z grzankami lub makaronem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj