Zupa pomidorowa I

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

2 szklanki rzadkiego przecieru pomidorowego, 2 szklanki wody, szklanka śmietany, szklanka wina (najlepiej wytrawnego białego), kawałek laski cynamonu, 1/2 łyżeczki startej skórki cytrynowej

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Karol Upadły i afera z mieszkaniem. Nawrocki rozbił się o mur faktów, krzyki PiS nie pomogą

Dzięki Jerzemu Ż. prokuratury wezmą się może wreszcie za tzw. flipperów. I w dużej mierze to dzięki niemu obecne szanse Karola Nawrockiego na zwycięstwo w wyborach są już tylko iluzoryczne.

Jan Hartman

1. Połączyć przecier z wodą, dodać cynamon i cytrynową skórkę. Zagotować. Doprawić solą.
2. Do zagotowanej zupy dodać wino i śmietanę, doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować.

Podawać z grzankami z bułki.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj