Zupa pomidorowa II

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

marchew, pietruszka, por, seler, 2 cebule, 2 łyżki masła, 5 dużych dojrzałych pomidorów, sól, cukier do smaku

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Pasożyty z patożycia

Mogłoby się wydawać, że TikTok to kilkunastosekundowe rolki, które młodzi nałogowo scrollują. Ale są tam również kilku-, a nawet kilkunastogodzinne live’y, na których z pozoru nic się nie dzieje. I to one są kluczowe. Tam się zarabia, buduje pozycję, rekrutuje zwolenników.

Agnieszka Sowa

1. Pokroić marchew, pietruszkę, por i seler oraz cebulę, dodać masła
i dusić pod przykryciem. Po kilku minutach dodać obrane ze skórki pomidory i dalej dusić, mieszając, aby warzywa nie przywarły do dna.
2. Warzywa lekko ochłodzić, zmiksować, dodać 4 szklanki wody, posolić i zagotować.

Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj