Zupa pomidorowa II

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

marchew, pietruszka, por, seler, 2 cebule, 2 łyżki masła, 5 dużych dojrzałych pomidorów, sól, cukier do smaku

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Spadek urodzeń jest naszą przyszłością. Skończyły się czasy: nieważne, jaki mąż i związek, byle był

Polska cały czas doświadcza przemian w formowaniu i rozpadzie związków. Są wyliczenia, że 50–60 proc. kobiet zawrze pierwszy związek małżeński przed ukończeniem 50. roku życia – mówi profesor Irena Kotowska, demografka z PAN.

Agata Szczerbiak

1. Pokroić marchew, pietruszkę, por i seler oraz cebulę, dodać masła
i dusić pod przykryciem. Po kilku minutach dodać obrane ze skórki pomidory i dalej dusić, mieszając, aby warzywa nie przywarły do dna.
2. Warzywa lekko ochłodzić, zmiksować, dodać 4 szklanki wody, posolić i zagotować.

Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj
Reklama