Budyń kukurydziany

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(4 porcje)

szklanka kaszki kukurydzianej, 3 szklanki mleka, 3 łyżki masła, 4 jajka

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Braun nie piłuje pazurów. Jaki jest, każdy widzi. Skąd tak dobry wynik wyborczy?

Pierwsze spekulacje na temat sporego niedoszacowania prawicowego radykała w sondażach zaczęły krążyć w piątek rano. Ale nikogo, kto obserwuje polskie społeczeństwo, czwarte miejsce Grzegorza Brauna nie powinno dziwić.

Mateusz Mazzini

1. Ugotować kaszę kukurydzianą z mlekiem i 2 łyżkami masła i solą. Lekko przestudzić.
2. Ugotowaną kaszę wymieszać z żółtkami i chwilę razem ucierać. Białka ubić na pianę i wymieszać z kaszą. Spróbować, w razie potrzeby posolić.
3. Pozostałą łyżką masła wysmarować formę do gotowania budyniu, przełożyć do niej masę i zamknąwszy szczelnie, gotować w garnku z wodą około godziny.

Ugotowany budyń podawano ze śmietaną lub bryndzą lub po prostu
z topionym masłem. Możemy go także podać z gęstym jogurtem.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj