Makaron zapiekany pod parmezanem

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj

(6 porcji)

1/2 kg makaronu kokardki lub drobnych rurek, sól, 2 łyżki masła, szklanka startego parmezanu

Piszemy o tym, co ważne i ciekawe

Zniknięcie Anżeliki

Anżelika Mielnikawa, ważna białoruska opozycjonistka, obywatelka Polski, zaginęła. W lutym poleciała do Londynu. Tam ślad się urwał. Udało nam się ustalić, co stało się dalej.

Paweł Reszka, Timur Olevsky, Evgenia Tamarchenko

1. Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody, odcedzić na durszlaku i wymieszać z łyżką masła.
2. Na wysmarowanym masłem żaroodpornym półmisku rozłożyć równą warstwą makaron i posypać grubo parmezanem.
3. Zapiekać do momentu, kiedy wierzch potrawy się zrumieni.

Tak zapieczony makaron jest bardzo pożywnym daniem postnym. Przygotowany w mniejszej ilości może też stanowić doskonały dodatek do dań mięsnych.

Udostępnij
Wyślij emailem
Drukuj